Slovenac blista posle rušenja Zvezde: Golemac na sedmom nebu!
Jurica Golemac, Foto: Starsport©

dubai-aba liga

Slovenac blista posle rušenja Zvezde: Golemac na sedmom nebu!

Nije krio zadovoljstvo

Objavljeno:

Košarkaši Dubaija u svom prvom zvaničnom meču u istoriji iznenadili su Crvenu zvezdu i savladali je na domaćem terenu rezultatom 86:84 u okviru 1. kola ABA lige.

Trener kluba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Jurica Golemac bio je zadovoljan izdanjem svog tima.

Nikola Kalinić i Avudu Abas u duelu
Nikola Kalinić i Avudu Abas u duelufoto: FOTO: Dubai

- Čestitke momcima, navijačima... Ovo je kao ostvarenje sna. Prva utakmica u istoriji, pobedili smo prošlosezonskog šampiona, ali sve zasluge idu organizaciji i igračima. Svi su dali sve od sebe da bi se ovo desilo. Momci su se borili, Zvezda je imala samo šest ofanzivnih skokova i to je bilo ključno. Imali smo uspone i padove, vratili su se nekoliko puta, ali pokazali smo karakter i na kraju pobedili. Iznenadio sam se što su navijači došli u ovolikom broju, dali su nam veliku energiju i nadam će dolaziti u još većem broju – sa svim tim navijačima će biti teško dobiti nas ovde. Nema sumnje da je ovo početka nečeg prelepog - rekao je Golemac i dodao:

- Liga je duga, biće uspona i padova. Imamo vremena da se odmorimo i spremimo. Čeka nas dobar protivnik na gostovanju naredne nedelje. Imamo kvalitet da napadnemo pobedu na svakoj utakmici i tako ćemo igrati. Imamo samopouzdanja, ali najvažnije je da momci nastave da se bore ovako, da ne izgube oštrinu. Kada igrate protiv branioca titule, lako je biti motivisan. Sada moramo da zadržimo taj nivo na svakoj utakmici, protiv boljih ili lošijih timova. To je ključ uspeha, da ostanete skromni u pobedi i normalni u porazu – i da imate svoj put.

Davis Bertans je na terenu proveo desetak minuta, a u timu nije bilo novopridolog Ajzee Tejlora.

- Što duže budu bili tu, siguran sam da nikome neće biti lako u Dubaiju - zaključio je slovenački stručnjak.

Bonus video:

00:11

košarka, Srbija, košarkaši

(Espreso/A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.